donderdag, juni 21, 2007

Varen tussendoor



Eergisteren naar Lemmer vertrokken om een paar dagen te gaan zeilen.Helaas liet de wind weer verstek gaan. Dus eerst maar klusjes gedaan ,zoals die er altijd wel zijn. Daarna boodschappen doen voor het avondeten. Dat werden gebakken krieltjes met minutsteaks en haricots verts. Deze keer besloten om toch maar de klantenkaart van superdeboer te nemen, want we komen er toch geregeld. En je wordt er iedere keer weer aan herinnert dat je hem kunt gebruiken. Dus kregen we van een aardige friese dame onze kaart.
De volgende dag zag het er weer naar uit dat het windstil zou worden en we hadden al een alternatief bedacht, toen de wind ineens oppakte. Om half elf voeren we uit voor wat toch nog een heftig tochtje werd, want ik moest de fok nog innemen.Maximaal deden we 6,5 knoop en dat is voor een Wibo niet slecht. Trouwens, ik heb ontdekt dat we op de tocht naar Enkhuizen zelfs 7,2 knoop maximaal gevaren hebben,de ontdekking deed ik toen ik de GPS wilde opschonen.
Op de foto boven zit Cees aan de maaltijd van gebakken aardappeltjes ,rode bietjes en saucijzen.Alles rijkelijk voorzien van verse gesnipperde uitjes.
De wijn getoond, is de wijn waarmee we het project van Olf Oosterman (http://www.leefjedroom.com/ ) gesteund hebben.
Na zo'n inspannende dag en de nodige wijntjes bij het eten is het tijd voor de nachtrust.
De stuurman kijkt dan ook verlangend naar zijn
slaapplekje.
De volgende dag was er zo mogelijk nog minder wind dan dinsdag en hebben we lekker lui gedaan, wat schoonmaken, boodschappen voor de lunch met kopje koffie bij superdeboer en na de lunch weer op huis aan.
Het waren weer leuke dagen.

1 opmerking:

Maarten Boon zei

Dat ziet er weer gezellig en niet slecht uit. Dat eten. Leuk dat jullie het zo goed hebben aan boord.